Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang

Disse bør du så NÅ

Dyrking bærer alltid bud om vår. Midtvinters er det veldig fint å stikke fingrene i jorden og drømme seg bort til lysere, varmere dager med fuglesang i trærne og rosévin i glasset.

Jeg har allerede sådd chili og paprika. Dersom du skal få modne frukter i sommer, bør du nemlig starte så tidlig som mulig. Det er nok mange med meg som har opplevd at fruktene fortsatt ikke er modne når høsten kommer. Da kan man flytte plantene innendørs, men da går man også glipp av opplevelsen av å plukke modne, solvarme frukter som man kan bruke i favorittretten sin.

Denne helgen er det Blodbeger som skal i jorden. Jeg har også lagt Kjempeverbena i kjøleskapet til stratifisering (kuldebehandling). Frøene skal over i potter med jord om noen uker.

Frøene er i jorden!

På denne tiden av året er det nødvendig å bruke plantelys. Ellers vil du få ranglete, svake spirer. Jeg vil anbefale Garlands «Grow Light Garden». Systemet inneholder både lysarmaturer, et stort vannmagasin og kapillærbrett. Ved hjelp av en kapillærmatte holdes jorden jevnt fuktig, og du kan reise bort noen dager uten at plantene tørker ut. Produsenten oppgir at vannmagasinet holder til 14 dager, men min erfaring er at det tømmes på noe kortere tid. Dette avhenger selvsagt av hvor varmt det er i rommet og hvor store potter du har på kapillærmatten.

Kjempeverbena er en kraftig sommerfuglmagnet. Den har lang utviklingstid, så få gjerne frøene i jorden i løpet av januar.

Når setter du i gang med frøsådden?

Skriv gjerne en kommentar i feltet under!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggere liker dette: